Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A férfiaknak szükségük van

2012.03.14

 A férfiaknak szükségük van rá, hogy szexuális magabiztosságuk megmaradjon. A nők időnként nem értik meg a férfiak szexuális természetének finomságát, és összetettségét, az aktussal kapcsolatos esetenkénti szorongásaikat. 

A nemi aktivitás egy férfi számára nagyobb jelentőségű, mint gondolnánk. A nőknek a szexuális élmény elsősorban testi és érzelmi örömöt jelent, a férfi számára azonban az önmegvalósítás és hódítás nagyon fontos szimbólumát is. Természetesen élvezik, hogy szerelmet keltenek a szó fizikai értelmében, ugyanakkor a szex férfiasságuk, erejük érvényesítését, bizonyítását is jelenti egyben. Ezen a "porondon" megszégyenülni annyi, mint a legfájdalmasabb kínt átélni, amit férfi csak átélhet, mert identitásuk, önértékelésük függ a nemi teljesítménytől.
E szorongások tartják fenn a férfiak fantáziájában az "acél-kemény phallus", a kemény és azonnali erekció vágyát, akár szó szerint. Arra vágynak, hogy erősek, kemények, gyorsan akcióképesek legyenek és érezzék alkalmasságukat a szeretkezésre. Pontosan azért félnek attól, hogy "puhának" mutatkozzanak az életben, mert ennél csak egy dolog félelmetesebb  a számukra "puhának" lenni az ágyban.
Ha egy férfi ideges az aktus alatt, a kudarc miatti rettegés önmagát beteljesítő jóslattá válik, kudarcélmény, szégyenérzet marad bennük. Ezt tetézi a "kasztrációs" szorongás érzése, vagyis félnek a nő előtti kitárulkozástól. Egy nővel lefeküdni, azt jelenti: behódolni neki.
Sebezhetőbbé és kiszolgáltatottá válnak, amikor rettegnek, vagy potenciájukon csorba esik, hiszen mindkettő erejükkel, férfiasságukkal kapcsolatos.
Titkon megvan az igény arra, hogy partnereik gyakrabban legyenek kezdeményezők, mégis mikor a nő kezdeményez, az igen gyakran kudarcba fullad, mert hirtelen felkészületlennek, cselekvőképtelennek érzik magukat. Csak azt szeretnék, hogy érezzék: a nő kívánja őket.
Bármit mondunk, még mindig a férfiak irányítják a szeretkezés időtartamát és gyakoriságát.

A férfiak nemcsak saját erekciójuk miatt aggódnak, hanem a nők orgazmusa miatt is, mely a férfiak számára elragadó sikerélményt, egyszersmind új gond forrását is jelenti. Ma már tudják, hogy képesek eljuttatni partnerüket a csúcshoz, ha odafigyelnek rájuk, türelmesek és ügyesek, ha megfelelő szexkultúrával rendelkeznek.
Sok férfi próbálja a nőt eljuttatni az orgazmusig azért, hogy csökkentse a kudarcélményét, de ez gyakran a saját izgalmi állapotának gyengülését eredményezi. Bármilyen apró jel, ami a gyengülésre utal, lelohasztja az egész aktust. Amikor tudatosan próbálja irányítani merevedésének fokát, az rendszerint annak rovására megy. Ezért érzi rosszul magát sok férfi és csökken teljesítőképessége a szeretkezés alatt.
Csak akkor jó igazán a szeretkezés egy férfi számára, ha megtanulja, hogy sietség nélkül, minden mást kikapcsolva, egyenletes ritmusban korbácsolódjanak fel érzékei.
Összességében azt mondhatjuk, hogy a szeretkezés félelmek és vereségérzet sorozatát kelti a férfiakban olyan nőkkel szemben, akik szexuálisan önzőek.

Ha megtanulnánk teljesen kikapcsolni a minket körülvevő világot, örülnénk, hogy adhatunk annak, aki érdekel bennünket, kevesebb lenne a problémánk, jobban éreznénk magunkat. Túl gyakori jelenség, hogy önnevelésünket a szexuális életben leegyszerűsítjük csupán ügyességünk fejlesztésére.