Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szexuális problémák gyakran mélyebben megbúvó, komolyabb zavarok jelenlétére utalnak. Tapasztalt szakemberek véleménye szerint az esetek háromnegyed részében kézenfekvő párkapcsolati konfliktusok húzódnak meg a háttérben.

A felmalmozódott problémák szinte kivétel nélkül káros hatással vannak a szexuális életre.

A háttérben legtöbbször a kisebbségi érzés áll.

A kisebbségi érzés kihatással van az egyén társas és szexuális kapcsolataira, következményei a következők lehetnek:

Lemondás: Az egyén kerüli az ismeretségeket, a szexuális kapcsolatokat. Szexuális szükségletei elfojtja vagy önkielégítést alkalmaz. Környezete számonkérése esetén fiktív, kitalált magyarázatot ad viselkedésére. Nemegyszer olyan életmódot választ, amely lehetővé tesz erotikus kapcsolatoktól való elszigetelődését.

Érzelmi elkötelezettség nélküli kapcsolatok: A „józan észen”, megállapodáson alapuló kapcsolatok eleve elutasítják a szerelmet. Ezek lehetnek társasági kapcsolatok, de erotikus jellegűek is, amelyek célja a szexuális szükségletek kielégítése.

Szexuális problémákkal telitett kapcsolatok: A szexuális pszichopatológiából tudjuk, hogy a frigiditás, a hüvelygörcs, impotencia kiindulópontja gyakran a kisebbségi érzés. Az egyén nem hisz saját lehetőségeiben, nem hisz abban, hogy vonzalmat ébreszthet a másikban.  Ez a kiinduló magatartás természetesen megerősítést nyer, a nemi élet nem lesz örömteli, ez további megerősítést jelent, és ez az ördögi kör.

A kisebbségi komplexus különböző módon oldódhat fel. A legideálisabb módszer, ha megpróbáljuk feltárni, mi vezethetett a kisebbségi érzés kialakulásához. A kisebbségi érzés leküzdése javít az érzelmi kapcsolatokon, segíti mások jobb megértését, a másik iránti türelemhez vehet.

Több info: kinezilogia.info 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.